Bananowy twarożek z tofu

Bananowy twarożek z tofu

Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu, a dlatego że koniecznie chciałam spróbować tofu na słodko to powstał ten przepis. Produkt nie dość, że jest w pełni wegański to jest również bezlgutenowy. Szczególnie polecam dla alergików 🙂


Składniki

  • opakowanie tofu naturalnego (250g)
  • banan (120g)
  • 2 łyżki cukru/ksylitolu (24g)

opcjonalnie

  • dodatkowy banan
  • cynamon
  • wafle ryżowe

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 8 porcji


Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy samodzielnie, co więcej można go podać na pieczywie albo waflach ryżowych. Dodatkowo przyozdobiłam bananem i cynamonem.

Bananowy

Zobacz również wersję z czekoladową!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz