Deser z dżdżownicami

Deser z dżdżownicami

Deser z dżdżownicami to świetne danie na Dzień Dziecka, chociaż dorosłych również zaskoczy. Jeśli uda wam się znaleźć wege żelki dżdżownice to koniecznie zakupcie przy okazji budyń, mleko i Oreo! Kto nie boi się skosztować? 🙂


Składniki

  • opakowanie budyniu czekoladowego na litr mleka
  • litr mleka krowiego lub roślinnego
  • 3 łyżki cukru
  • 5-6 ciastek Oreo lub zamiennika
  • 4-8 żelków dżdżownic (24-56 g)

Czas przygotowania: 15-25 minut
Liczba porcji:
3-4 porcje


Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wypełniamy nim miseczki/szklanki. Ciastka wkładamy do siatki lub między folię spożywczą i tłuczemy/miażdżymy na mniejsze kawałki. Następnie na masę wysypujemy pokruszone ciastka i wtykamy dżdżownice (można pomóc sobie drugim końcem łyżeczki, jeżeli budyń zastygł). Deser z dżdżownicami podajemy obserwując zaskoczenie na oczach rodziny/znajomych 😀

Deser z dżdżownicami

Zobacz również inne przepisy na wegańskie lub wegetariańskie desery!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz