Kakao z nutelli

Kakao z nutelli

Kakao z nutelli, czyli mleko z dodatkiem nutelli. Jeżeli kochacie kakao, lub gorącą czekoladę to pokochacie również ten napój. Jeżeli jeszcze go nie próbowaliście, ostrzegam, bardzo uzależnia 😉


Składniki

  • 4/5 szklanki mleka (200 ml=184 g)
  • 2 kopczaste łyżeczki nutelli (40 g)

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 1 porcja


Przygotowanie

Mleko podgrzewamy, przelewamy do głębokiego naczynia i blendujemy. Ja użyłam końcówki do blendera o kształcie trzepaczki, ale równie dobrze sprawdzi się zwykła końcówka. Głównie chodzi o dokładne rozpuszczenie nutelli, przy okazji tworzy się pianka. Kakao z nutelli przelewamy z powrotem do szklanki. Możemy je dodatkowo przyozdobić bitą śmietaną.

Kakao z nutelli

Ciekawostką jest, że wpis o tym przepisie znalazł się na portalu wiedzabezuzyteczna.pl, szkoda, że bez podlinkowania 😉

Gdy dodasz trochę popularnego kremu "Nutella" do mleka a potem wstawisz na trochę do mikrofalówki prawdopodobnie stworzysz najlepszą gorącą czekoladę.

Zobacz również inne przepisy na napoje wegetariańskie!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz