Czyli wegańskie i wegetariańskie przepisy

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co więcej szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego polecam mieć zawsze w zapasie puszkę fasoli, chociaż można również wykorzystać resztki po obiedzie.


Składniki

  • 200g fasoli białej z puszki lub ugotowanej
  • 3-4 kawałki pomidorów suszonych (30g)
  • 2 łyżki zalewy olejowej po pomidorach
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 3-4 porcje 


Przygotowanie

Wszystkie składniki wkładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na mniej więcej gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami świetnie smakuje z pieczywem, jako dodatek do tortilli lub jako dip do natchos/chipsów.

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Zobacz również inne przepisy na pasty wegetariańskie lub wegańskie!

Udostępnij


Zostaw komentarz


Scroll Up