Pasta z groszku

Pasta z groszku

Pasta z groszku czyli przepis idealny, gdy w lodówce pustka, a spiżarnia pęka w szwach. Poza tym dobry pomysł na zużycie pozostałego groszku z innego dania.


Składniki

  • pół puszki groszku (120g)
  • łyżeczka oliwy lub oleju (5g)
  • sól i pieprz wedle uznania

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba kanapek:
4-5 kanapek
Liczba porcji:
2-3 porcje


Wszystkie składniki blendujemy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z groszku świetnie smakuje z pieczywem lub jako dip do chipsów lub natchosów.

Pasta z groszku

Zobacz również inne przepisy na pasty wegańskie lub wegetariańskie!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz