Pasta z soczewicy z kurkumą

Pasta z soczewicy z kurkumą

Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. Jest świetna do kanapek, a także jako dodatek do chipsów, natchosów czy też surowych warzyw. Kto się skusi? 🙂


Składniki

  • pół szklanki suchej zielonej soczewicy (100g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub olej (20g)
  • łyżeczka kurkumy (2g)
  • sól i pieprz wedle uznania

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji:
2-3 porcje 


Przygotowanie

Soczewicę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, odsączeniu i ostygnięciu dodajemy do niej oliwę oraz kurkumę po czym całość miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Pasta z soczewicy z kurkumą doskonale nadaje się do kanapek, a także jako dodatek do chipsów, natchosów czy też surowych warzyw.

Pasta z soczewicy
Pasta z soczewicy

PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz