Prażone nasiona słonecznika z curry

Prażone nasiona słonecznika z curry

Prażony słonecznik z curry to przepis podejrzany na zakupach. Skład produktu był tak prosty, że stwierdziłam że warto je przygotować je w domu. Według mnie bardzo fajna przekąska, koniecznie muszę spróbować połączenia curry z innymi nasionami i orzechami 😉


Składniki

  • 100 g pestek słonecznika, obranych
  • łyżeczka oleju (3 g)
  • łyżeczka curry (3 g)

   
opcjonalnie

  • sól i pieprz wedle uznania

Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji: 2-3 porcje 


Przygotowanie

Na rozgrzanym oleju smażymy pestki słonecznika, dopóki się lekko nie zarumienią. Na końcu wrzucamy curry, oraz opcjonalnie sól i pieprz. Prażony słonecznik z curry podajemy po ostygnięciu zarówno jako przekąskę jak i dodatek do sałatek i dań głównych.

Prażony słonecznik z curry

Zobacz również inne przekąski wegańskie lub wegetariańskie!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Spodobał Ci się przepis?
0/5 (0 ocen)
Podsumowując
recipe image
Przepis na
Prażone nasiona słonecznika z curry
Data
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity


2 thoughts on “Prażone nasiona słonecznika z curry”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.