Sałatka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i selerem naciowym

Sałatka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i selerem naciowym

Sałatka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i selerem naciowym to moje połączenie idealne. W skrócie – jest niskowęglowodanowa, nie dodaję do niej ziemniaków, makaronu, ryżu ani chleba a jajko i kiełki to duża dawka witamin i minerałów oraz białka. Do tego odrobina majonezu własnej roboty i wiemy co jemy 😉


Składniki

  • jajka ugotowane na twardo
  • 2 małe ogórki kiszone (100g)
  • łyżka majonezu (25g)
  • garść kiełek np. fasoli mung
  • łodyżka selera naciowego (40g)
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: 20-25 minut
Liczba porcji:1 porcja 


Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy je ze skorupki i kroimy w kostkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy wedle uznania (u mnie są to sól i pieprz) a póżniej dokładnie mieszamy. Ogórka i seler naciowy kroimy w kostkę, kiełki na mniejsze kawałki. Następnie całość dobrze mieszamy. Sałatka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i selerem naciowym może być podawana jako samodzielne danie, lub jako dodatek do innych dań.

Sałatka z ogórkiem kiszonym

PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz