Serek wiejski oliwkowo-cebulowy

Serek wiejski oliwkowo-cebulowy

Serek wiejski oliwkowo-cebulowy, czyli jak urozmaicić sobie klasyczny serek wiejski. Oliwki idealnie pasują do niego, u mnie zielone z nadzieniem paprykowym, chociaż bez nadzienia lub czarne też by się nadały. Oczywiście świetnie smakuje z pieczywem, ale można go również zajadać bez dodatków 🙂


Składniki

  • opakowanie serka wiejskiego (200g)
  • ćwierć cebuli (25g)
  • 4 oliwki zielone (mogą być też czarne!) (10g)
  • sól i pieprz wedle uznania

Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji: 2-3 porcje


Przygotowanie

Cebulę bardzo drobno siekamy, oliwki kroimy w połówki lub ćwiartki plasterków i wszystko wrzucamy do serka. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Serek wiejski oliwkowo-cebulowy podajemy na pieczywie, lub samodzielnie. 

Serek wiejski oliwkowo-cebulowy
Serek wiejski oliwkowo-cebulowy

Zobacz również inne pomysły na pasty!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz