Wegański krem czekoladowy z awokado

Wegański krem czekoladowy z awokado

Wegański krem czekoladowy z awokado to moje drugie udane podejście do awokado. Tym razem pomysł na chyba najzdrowszą wersję kremu czekoladowego, a ponadto wegańską. W smaku wyjątkowa, konsystencja przypomina mi połączenie budyniu i kremu do tortów, polecam każdemu spróbować tego zdrowego zamiennika nutelli 😉


Składniki

  • awokado (jadalna część 140g)
  • łyżka kakao (10g)
  • 2 łyżki cukru (24g)

Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji:
2-3 porcje


Awokado przecinamy wzdłuż, wyrzucamy pestkę, a następnie wydrążamy wnętrze. Dodajemy pozostałe składniki i całość ugniatamy widelcem i dopóki nie uzyskamy jednolitej konsystencji. Gotowy wegański krem czekoladowy z awokado wspaniale nadaje się do naleśników na słodko, racuchówpieczywa.

Wegański krem czekoladowy z awokado

Źródło inspiracji

Zobacz również inne pomysły na słodkie smarowidła!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz