Sos śmietanowo-koperkowy

Sos śmietanowo-koperkowy

Sos śmietanowo-koperkowy to zdrowsza wersja dostępnych w sklepach sosów, co więcej przygotowana samodzielnie w domu. W celu podkreślenia smaku dodałam odrobinę octu jabłkowego, świetnie tu pasuje. Polecam wypróbować 😉


Składniki

  • 4 łyżki jogurtu greckiego (80g)
  • 6 łyżek śmietany 18% (150g)
  • łyżka octu jabłkowego (6g)
  • pęczek koperku (10g)
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji: 3-6 porcji


Przygotowanie

Koperek płuczemy i siekamy, a następnie łączymy go wraz z resztą składników. Przyprawiamy wedle uznania (u mnie to sól i pieprz). Sos śmietanowo-koperkowy podajemy jako dip, dodatek do pieczywa jak również kotletów.


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Spodobał Ci się przepis?
5/5 (1 ocen)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.