Wegańskie leczo z cukinii i fasolki szparagowej – danie jednogarnkowe

Wegańskie leczo z cukinii i fasolki szparagowej – danie jednogarnkowe

Wegańskie leczo z cukinii i fasolki szparagowej jest idealne dla kuchennego leniucha. Wszystko przygotowujemy w jednym garnku, więc naprawdę pozostaje po nim mało do mycia. Oczywiście możemy podawać z makaronem, ryżem czy też kaszą, lub jak samodzielne danie.

Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie

Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie

Kotlety jaglane z soczewicą są delikatnie chrupiące i miękkie w środku, oczywiście można je również utwardzić dodając mąki – jak kto lubi. Są tak dobre, że prawie nie byłoby czego smażyć gdy zaczęłam się zajadać masą przed smażeniem 🙂 Wciąż szaleję na punkcie papryki wędzonej