Ciasto francuskie ze szpinakiem i karmelizowanymi gruszkami

Ciasto francuskie ze szpinakiem i karmelizowanymi gruszkami

Ciasto francuskie ze szpinakiem tym razem z dodatkiem karmelizowanych gruszek, które idealnie przełamują smak swoją słodyczą. Przepis ten robiłam jakiś czas temu, z mrożonym szpinakiem, jednakże myślę, że tym razem pokusiłabym się na wersję ze świeżym. Idealne jako przekąska zarówno na zimno jak i na 

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy to niebo w gębie! Potrzeba do niego tylko dwóch składników (często zalegających gdzieś w kuchni), 15 minut i trochę chęci. Zamiast mlecznej czekolady, można również wykorzystać białą lub gorzką. Temu kto jeszcze nie jadł polecam koniecznie spróbować, ale ostrzegam, każda łyżeczka wciąga coraz 

Sushi z pomidorem i sałatą – wegańskie

Sushi z pomidorem i sałatą – wegańskie

Sushi z pomidorem i sałatą czyli wersja wegańska japońskiego przysmaku. Przypomnę tylko, że nie potrzebujemy specjalnego ryżu ani octu. Musimy się jedynie zaopatrzyć w listki nori.Tym razem z pomidorem i sałatą, czyli typowymi dodatkami do kanapek. Polecam 😉

Orzeszki sojowe – przepis

Orzeszki sojowe – przepis

Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w zależności od dodanej przyprawy możemy przygotować różne smaki. Dodatkowo zrobienie ich nie jest pracochłonne, przez noc się namoczą a następnie odsączyć i prażyć przez 20 

Chlebek naan na jogurcie greckim

Chlebek naan na jogurcie greckim

Jakiś czas temu w jednej z poznańskich wegetariańskich restauracji (Radhe Vega, swoją drogą bardzo polecam) miałam okazję spróbować chlebek naan który wyjątkowo mi zasmakował. Kilka dni później dorwałam w jakiejś gazetce przepis, a że miałam akurat jogurt grecki to wypróbowałam. Pieczywo jest chrupiące i miękkie w