Babeczki podwójnie czekoladowe
Babeczki podwójnie czekoladowe to podwójna dawka czekolady. Uwielbiam je zamaczane w kawie. Gorąco polecam, ale i ostrzegam, są bardzo uzależniające 😉
Składniki
- 2 szklanki mąki (260 g)
- łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru (24 g)
- łyżka kakao (10 g)
- pół tabliczki czekolady( 50 g)
- szczypta soli
- szklanka mleka (230 g)
- 4 łyżki oleju (40 g)
- jajko
Czas przygotowania: 10 + 15 minut pieczenia
Liczba babeczek: 12 babeczek
Przygotowanie
Mieszamy suche składniki w jednym naczyniu (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, czekoladę, sól), a w drugim mokre (mleko, olej i jajko), po czym łączymy wszystko razem, mieszając tylko do połączenia składników. Formy do babeczek wypełniamy masą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Babeczki podwójnie czekoladowe świetnie smakują z kawą i nie tylko.
Zobacz również pozostałe przepisy na babeczki!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Babeczki moczone w kawie? Coś idealnego dla nas!