Keto panini (bezglutenowe)

Keto panini (bezglutenowe)

Keto panini to szybkie pieczywo przygotowane na bazie mąki migdałowej, sera i jajek. Jego przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmieszać wszystkie składniki i wypiekać je na patelni grillowej lub w opiekaczu. Panini jest nie tylko idealne dla osób na diecie ketolow carb, ale również dla cukrzyków 🙂 Więcej przepisów na keto pieczywo znajdziecie tutaj.

Gorąco polecam! 🙂


Przepis na keto panini


Składniki

  • 2 jajka
  • 60 g mąki migdałowej
  • 80 g sera żółtego lub mozzarelli
  • łyżeczka masła (5 g)
  • łyżeczka proszku do pieczenia (4 g)
  • przyprawy

Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 2 porcje


Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę.
  2. Rozgrzej grill elektryczny lub patelnię grillową (u mnie o wymiarach ).
  3. Na rozgrzaną powierzchnię wylej ciasto i wypiekaj około 5-8 minut w zależności od mocy sprzętu.
  4. Włóż dowolne składniki i ponownie krótko przypiecz.
Keto panini
Keto panini
Keto panini
Wartości odżywczew całościw 1 porcji
Wartość energetyczna820 kcal410 kcal
Białko49 g25 g
Tłuszcze65 g33 g
Węglowodany netto0 g0 g
Błonnik8 g4 g

Źródło inspiracji


Jeszcze więcej keto pieczywa


Jeszcze więcej keto słodyczy!

A może coś keto na słono?


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Spodobał Ci się przepis?
5/5 (1 ocen)


Dodaj komentarz