Owsianka bananowo-cynamonowa
Owsianka bananowo-cynamonowa, czyli jedno z lepszych śniadań, cieplutkie, słodkie i pachnące bananami i cynamonem. Banany (w szczególności te dojrzałe) rozpuszczają się i dodają słodkości. Polecam nie tylko fanom tych owoców i cynamonu 😉
Składniki
- 100g płatków owsianych
- szklanka mleka roślinnego lub krowiego (250ml)
- dojrzały banan (120g)
- 1 łyżeczka cynamonu (4g)
opcjonalnie:
- łyżka miodu (25g)
- łyżka nutelli (25g)
Czas przygotowania: 10-15 minut
Liczba porcji: 2 porcje
Przygotowanie
Płatki owsiane zalewamy mlekiem i gotujemy dopóki nie zmiękną. W międzyczasie kroimy lub rozgniatamy banana na mniejsze kawałki, dodajemy pod koniec gotowania owsianki. Następnie dodajemy cynamon i całość dobrze mieszamy. Jeżeli owsianka jest za mało słodka dodajemy miód lub nutellę. Owsianka bananowo-cynamonowa może być podawana na ciepło, jak również na zimno.
Zobacz również inne pomysły na owsianki!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!