Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli po obiedzie, lub z zapasów znajdujących się w kuchennych szafkach. Dodam jeszcze, że ta pasta ma bardzo pomidorowo – bazyliowy smak. Gorąco polecam 😉
Składniki
- 200g ugotowanej białej fasoli/z puszki
- łyżka przecieru pomidorowego (25g)
- łyżka oleju lub oliwy z oliwek (10g)
- przyprawy wedle uznania
Czas przygotowania: 10-15 minut
Liczba porcji: 3-4 porcje
Przygotowanie
Wszystkie składniki blendujemy na mniej więcej gładką masę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Pomidorowa pasta fasolowa idealnie nadaje się na pieczywo, do tortilli lub jako sos do natchos/chipsów.
Zobacz również pozostałe przepisy na pasty wegańskie!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!