Serek wiejski oliwkowo-cebulowy
Serek wiejski oliwkowo-cebulowy, czyli jak urozmaicić sobie klasyczny serek wiejski. Oliwki idealnie pasują do niego, u mnie zielone z nadzieniem paprykowym, chociaż bez nadzienia lub czarne też by się nadały. Oczywiście świetnie smakuje z pieczywem, ale można go również zajadać bez dodatków 🙂
Składniki
- opakowanie serka wiejskiego (200g)
- ćwierć cebuli (25g)
- 4 oliwki zielone (mogą być też czarne!) (10g)
- sól i pieprz wedle uznania
Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji: 2-3 porcje
Przygotowanie
Cebulę bardzo drobno siekamy, oliwki kroimy w połówki lub ćwiartki plasterków i wszystko wrzucamy do serka. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Serek wiejski oliwkowo-cebulowy podajemy na pieczywie, lub samodzielnie.
Zobacz również inne pomysły na pasty!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!