Babeczki podwójnie czekoladowe

Babeczki podwójnie czekoladowe

Babeczki podwójnie czekoladowe to podwójna dawka czekolady. Uwielbiam je zamaczane w kawie. Gorąco polecam, ale i ostrzegam, są bardzo uzależniające 😉 


Składniki

  • 2 szklanki mąki (260 g)
  • łyżka proszku do pieczenia  
  • 2 łyżki cukru (24 g)
  • łyżka kakao (10 g)
  • pół tabliczki czekolady( 50 g)
  • szczypta soli
  • szklanka mleka (230 g)
  • 4 łyżki oleju (40 g)
  • jajko

Czas przygotowania: 10 + 15 minut pieczenia
Liczba babeczek: 12 babeczek


Przygotowanie

Mieszamy suche składniki w jednym naczyniu (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, czekoladę, sól), a w drugim mokre (mleko, olej i jajko), po czym łączymy wszystko razem, mieszając tylko do połączenia składników. Formy do babeczek wypełniamy masą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Babeczki podwójnie czekoladowe świetnie smakują z kawą i nie tylko.

Babeczki podwójnie czekoladowe
Babeczki podwójnie czekoladowe

 Zobacz również pozostałe przepisy na babeczki!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


1 thought on “Babeczki podwójnie czekoladowe”

Zostaw komentarz