Omlet z awokado

Omlet z awokado

Omlet z awokado, czyli idealne śniadanie dla fanów awokado. Omlet można później zastosować również jako przekąskę, jeżeli coś zostanie 🙂


Składniki

  • jajka                                                                       
  • 2 łyżki mąki (24g)     
  • pół łyżeczki sody
  • łyżka oleju (10g)                                           
  • pół awokado (70g)                                         
  • sól i pieprz 

Czas przygotowania: 15-20 minut
Liczba porcji: 1 porcja  


Przygotowanie

Jajka, mąkę, sodę oraz sól i pieprz miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Następnie na rozgrzany olej wylewamy masę i na średnim ogniu podsmażamy omlet. Dojrzałe awokado przekrawamy na pół i łyżką wyjmujemy wnętrze, które następnie kroimy w kostkę. Gdy spód omletu się zetnie a góra będzie jeszcze płynna, posypujemy ją awokado. Omlet z awokado podajemy na ciepło, lub na zimno w formie przekąski z dodatkiem sosu lub dipu.

Omlet z awokado

Zobacz również inne pomysły śniadaniowe!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz