Sos miodowo-musztardowy

Sos miodowo-musztardowy

Sos miodowo-musztardowy jest często niedoceniany. A szkoda, bo bardzo szybko się go przygotowuje, a także idealnie nadaje się na kanapki, jako dodatek do przekąsek, a nieco rzadsza wersja do sałatek i innych warzyw. Jeśli jeszcze go nie jedliście, to szybko powinniście to nadrobić 😉


Składniki

  • łyżka miodu (25 g)
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej (60 g)

   
opcjonalnie

  • łyżka oliwy z oliwek (10 g)
  • ½ łyżki soku z cytryny/octu/wody (6 g)
  • łyżka musztardy francuskiej (20 g)

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 3-5 porcji 


Wszystkie składniki razem mieszamy, dopóki nie powstanie jednolita całość. Sos miodowo-musztardowy podajemy z burgerami, pieczywem, jako dodatek do przekąsek lub sałatek.

Sos miodowo-musztardowy

Zobacz również pozostałe przepisy na sosy i dipy!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz