Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co więcej szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego polecam mieć zawsze w zapasie puszkę fasoli, chociaż można również wykorzystać resztki po obiedzie.
Składniki
- 200g fasoli białej z puszki lub ugotowanej
- 3-4 kawałki pomidorów suszonych (30g)
- 2 łyżki zalewy olejowej po pomidorach
- przyprawy wedle uznania
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 3-4 porcje
Przygotowanie
Wszystkie składniki wkładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na mniej więcej gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami świetnie smakuje z pieczywem, jako dodatek do tortilli lub jako dip do natchos/chipsów.
Zobacz również inne przepisy na pasty wegetariańskie lub wegańskie!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!