Omlet z awokado
Omlet z awokado, czyli idealne śniadanie dla fanów awokado. Omlet można później zastosować również jako przekąskę, jeżeli coś zostanie 🙂
Składniki
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki (24g)
- pół łyżeczki sody
- łyżka oleju (10g)
- pół awokado (70g)
- sól i pieprz
Czas przygotowania: 15-20 minut
Liczba porcji: 1 porcja
Przygotowanie
Jajka, mąkę, sodę oraz sól i pieprz miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Następnie na rozgrzany olej wylewamy masę i na średnim ogniu podsmażamy omlet. Dojrzałe awokado przekrawamy na pół i łyżką wyjmujemy wnętrze, które następnie kroimy w kostkę. Gdy spód omletu się zetnie a góra będzie jeszcze płynna, posypujemy ją awokado. Omlet z awokado podajemy na ciepło, lub na zimno w formie przekąski z dodatkiem sosu lub dipu.
Zobacz również inne pomysły śniadaniowe!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!