Sos miodowo-musztardowy
Sos miodowo-musztardowy jest często niedoceniany. A szkoda, bo bardzo szybko się go przygotowuje, a także idealnie nadaje się na kanapki, jako dodatek do przekąsek, a nieco rzadsza wersja do sałatek i innych warzyw. Jeśli jeszcze go nie jedliście, to szybko powinniście to nadrobić 😉
Składniki
- łyżka miodu (25 g)
- 3 łyżki musztardy sarepskiej (60 g)
opcjonalnie
- łyżka oliwy z oliwek (10 g)
- ½ łyżki soku z cytryny/octu/wody (6 g)
- łyżka musztardy francuskiej (20 g)
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 3-5 porcji
Wszystkie składniki razem mieszamy, dopóki nie powstanie jednolita całość. Sos miodowo-musztardowy podajemy z burgerami, pieczywem, jako dodatek do przekąsek lub sałatek.
Zobacz również pozostałe przepisy na sosy i dipy!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Spodobał Ci się przepis?
0/5 (0 ocen)