Pasta z groszku
Pasta z groszku czyli przepis idealny, gdy w lodówce pustka, a spiżarnia pęka w szwach. Poza tym dobry pomysł na zużycie pozostałego groszku z innego dania.
Składniki
- pół puszki groszku (120g)
- łyżeczka oliwy lub oleju (5g)
- sól i pieprz wedle uznania
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 125 g
Kalorie: 148 kcal całość/ 118 kcal na 100 g
Białka: 8 g całość/ 6 g na 100 g
Tłuszcze: 6 g całość/ 5 g na 100 g
Węglowodany: 20 g całość/ 16 g na 100 g
Błonnik: 7 g całość/ 6 g na 100 g
Wszystkie składniki blendujemy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z groszku świetnie smakuje z pieczywem lub jako dip do chipsów lub natchosów.
Zobacz również inne przepisy na pasty wegańskie lub wegetariańskie!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Spodobał Ci się przepis?
0/5 (0 ocen)