Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. Jest świetna do kanapek, a także jako dodatek do chipsów, natchosów czy też surowych warzyw. Kto się skusi? 🙂
Składniki
- pół szklanki suchej zielonej soczewicy (100g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub olej (20g)
- łyżeczka kurkumy (2g)
- sól i pieprz wedle uznania
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2-3 porcje
Przygotowanie
Soczewicę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, odsączeniu i ostygnięciu dodajemy do niej oliwę oraz kurkumę po czym całość miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Pasta z soczewicy z kurkumą doskonale nadaje się do kanapek, a także jako dodatek do chipsów, natchosów czy też surowych warzyw.
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!