Sałatka z brokułem, ogórkiem kiszonym i selerem naciowym
Sałatka z brokułem, ogórkiem kiszonym i selerem naciowym powstała dzięki mojej fascynacji sałatkami z majonezem. Koniecznie z dodatkiem dużej ilości warzyw, odrobiny zieleniny i bez węglowodanów. Do tego mój najnowszy ulubieniec czyli seler naciowy, który dodaje cudownej chrupkości wraz z ogórami kiszonymi (oczywiście przez tatę). Polecam zrobić większą ilość którą można później zajadać podczas upałów 🙂
Składniki
- 300g ugotowanych brokułów (ok 1/4 surowego)
- 3 ogórki ogórki kiszone (180g)
- półtora łodyżki selera naciowego (100g)
- 2 łyżki majonezu (50g)
- przyprawy wedle uznania
Czas przygotowania: 25-30 minut
Liczba porcji: 2-3 porcji
Przygotowanie
Brokuły gotujemy do miękkości a następnie wraz z ogórkami i selerem kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy majonez i przyprawiamy wedle uznania (u mnie są to sól i pieprz). Sałatka z brokułem, ogórkiem kiszonym i selerem naciowym może być podawana jako samodzielne danie, lub dodatek do głównego dania.
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!