Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy ugotować szpinak, ulepić paszteciki i upiec. Świetnie nadają się na imprezy, lub jako przekąska. Możecie je również zabrać do szkoły lub pracy. Zapomniałam dodać, że to danie świetnie się sprawdzi gdy macie sporo szpinaku pozostałego po obiedzie i nie macie pomysłu na jego wykorzystanie 🙂
Składniki
- opakowanie szpinaku mrożonego (450g)
- opakowanie ciasta francuskiego (275g)
- sól, pieprz
Czas przygotowania: 25 minut + 15 minut pieczenia
Liczba porcji: 4 porcje
Przygotowanie
Szpinak gotujemy i doprawiamy (im więcej wody odparuje, tym lepiej). Ciasto francuskie, w zależności od upodobań, kroimy na mniejsze prostokąty (u mnie 8 kawałków) faszerujemy szpinakiem i zaciskamy brzegi widelcem. Paszteciki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 10-15 minut do zarumienienia. Paszteciki ze szpinakiem podajemy na ciepło lub na zimno.
Zobacz również inne pomysły na przekąski!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!