Sos pieprzowy, majonezowy
Sos pieprzowy to zdecydowanie jeden z moich ulubionych sosów do kanapek, kotletów lub pizzy. Dobrze znany w kuchni amerykańskiej, zwłaszcza fanom fast foodów. Jego przygotowanie trwa zaledwie 5 minut, i jedynym znanym mi minusem jest kaloryczność 🙂
Zobaczcie również inne przepisy na sosy i dipy!
Składniki
- pół słoika majonezu (200ml) → przepis na majonez
- 1-2 łyżki wody (20 ml)
- 1-2 łyżeczki pieprzu
- pół łyżeczki soli
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 4-6 porcji
Przygotowanie
- Do majonezu dodajemy wodę by go rozrzedzić (w zależności od upodobań i majonezu).
- Następnie dodajemy pieprz i sól po czym całość dokładnie mieszamy.
- Sos pieprzowy idealnie nadaje się do kanapek, frytek, chipsów itd.
Zobacz również
#wegetariańskie #sosyidipy #keto #LowCarb #bezglutenu #bezlaktozy #bezorzechów #szybkie(<30min) #wegegrill #majonez #pieprz #imprezyiprzyjęcia #wegegrill #wielkanoc #kuchniaamerykańska
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Spodobał Ci się przepis?
4.7/5 (3 ocen)