Sos śmietanowo-koperkowy
Sos śmietanowo-koperkowy to zdrowsza wersja dostępnych w sklepach sosów, co więcej przygotowana samodzielnie w domu. W celu podkreślenia smaku dodałam odrobinę octu jabłkowego, świetnie tu pasuje. Polecam wypróbować 😉
Składniki
- 4 łyżki jogurtu greckiego (80g)
- 6 łyżek śmietany 18% (150g)
- łyżka octu jabłkowego (6g)
- pęczek koperku (10g)
- przyprawy wedle uznania
Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji: 3-6 porcji
Przygotowanie
Koperek płuczemy i siekamy, a następnie łączymy go wraz z resztą składników. Przyprawiamy wedle uznania (u mnie to sól i pieprz). Sos śmietanowo-koperkowy podajemy jako dip, dodatek do pieczywa jak również kotletów.
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Spodobał Ci się przepis?
5/5 (1 ocen)