Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Szał na tofu wciąż trwa, dlatego tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo – czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt ten jest nie tylko wegański ale również bezlgutenowy.
Składniki
- opakowanie tofu naturalnego (250g)
- banan (120g)
- 2 łyżki cukru/ksylitolu (24g)
- 3 łyżki kakao (30g)
opcjonalnie
- dodatkowy banan do ozdoby
- cynamon
- wafle ryżowe
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 8 porcji
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy samodzielnie, jak również na chlebie albo waflach ryżowych. Dodatkowo twarożek można ozdobić bananem i cynamonem.
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Spodobał Ci się przepis?
5/5 (1 ocen)