Wegański krem czekoladowy z awokado
Wegański krem czekoladowy z awokado to moje drugie udane podejście do awokado. Tym razem pomysł na chyba najzdrowszą wersję kremu czekoladowego, a ponadto wegańską. W smaku wyjątkowa, konsystencja przypomina mi połączenie budyniu i kremu do tortów, polecam każdemu spróbować tego zdrowego zamiennika nutelli 😉
Składniki
- awokado (jadalna część 140g)
- łyżka kakao (10g)
- 2 łyżki cukru (24g)
Czas przygotowania: 5-10 minut
Liczba porcji: 2-3 porcje
Awokado przecinamy wzdłuż, wyrzucamy pestkę, a następnie wydrążamy wnętrze. Dodajemy pozostałe składniki i całość ugniatamy widelcem i dopóki nie uzyskamy jednolitej konsystencji. Gotowy wegański krem czekoladowy z awokado wspaniale nadaje się do naleśników na słodko, racuchów i pieczywa.
Zobacz również inne pomysły na słodkie smarowidła!
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!