Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy

Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy

Szał na tofu wciąż trwa, dlatego tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo – czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt ten jest nie tylko wegański ale również bezlgutenowy.


Składniki

  • opakowanie tofu naturalnego (250g)
  • banan (120g)
  • 2 łyżki cukru/ksylitolu (24g)
  • 3 łyżki kakao (30g)

opcjonalnie

  • dodatkowy banan do ozdoby
  • cynamon
  • wafle ryżowe

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 8 porcji


Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy samodzielnie, jak również na chlebie albo waflach ryżowych. Dodatkowo twarożek można ozdobić bananem i cynamonem.

twarożek

PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Udostępnij


Zostaw komentarz