Deser z dżdżownicami
Deser z dżdżownicami to świetne zaskoczy dzieci, jak również dorosłych. Rewelacyjnie nada się również na imprezę halloweenową!
Jeśli uda wam się znaleźć wege żelki dżdżownice to koniecznie zakupcie przy okazji budyń, mleko i Oreo! Kto nie boi się skosztować? 🙂
Składniki
- opakowanie budyniu czekoladowego na litr mleka
- litr mleka krowiego lub roślinnego
- 3 łyżki cukru
- 5-6 ciastek Oreo lub zamiennika
- 4-8 żelków dżdżownic (24-56 g)
Czas przygotowania: 15-25 minut
Liczba porcji: 3-4 porcje
Przygotowanie
- Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wypełniamy nim miseczki/szklanki.
- Ciastka wkładamy do siatki lub między folię spożywczą i tłuczemy/miażdżymy na mniejsze kawałki.
- Następnie na masę wysypujemy pokruszone ciastka i wtykamy dżdżownice (można pomóc sobie drugim końcem łyżeczki, jeżeli budyń zastygł).
- Deser z dżdżownicami podajemy obserwując zaskoczenie na oczach rodziny/znajomych 🙂
Zobacz również
#wegańskie #wegetariańskie #słodkości #desery #naimprezy #halloween #dladzieci #bezjajek #bezorzechów #szybkie(<30min)
PS
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać! Dziękuję ♥!
Spodobał Ci się przepis?
5/5 (2 ocen)
Hej, z jakiej firmy kupowałaś dżdżownice?
Hej, niestety było to dość dawno i nie pamietam 🙁 Pamiętam, że miały zagraniczne opakowanie i z tego co widzę to w Polsce wciąż ciężko o żelki w kształcie dżdżownic.