Omlet jaglany ze szpinakiem, bez glutenu

Omlet jaglany ze szpinakiem, bez glutenu

Omlet z kaszy jaglanej wychodzi mi lepszy niż klasyczny, dlatego dziś kolejna jego odsłona. Ponadto świetnie się sprawdza do ponownego wykorzystania pozostałości po obiedzie. Tak więc dzisiaj przepis na omlet jaglany ze szpinakiem i odrobiną czosnku. Kto się skusi? 🙂

Zobacz również pozostałe przepisy na wegetariańskie śniadania!


Składniki:

   opcjonalnie

  • roszponka z pestkami słonecznika i kiełkami pszenicy
  • sos czosnkowy

Czas przygotowania: 10-20 minut
Liczba omletów: 1 o średnicy 20 cm


Przygotowanie

  1. Jajka, mąkę i olej mieszamy do połączenia składników, a potem przyprawiamy.
  2. Następnie drobno siekamy ząbek czosnku i wraz ze szpinakiem dodajemy do pozostałych składników.
  3. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię wylewamy masę i podsmażamy na średnim ogniu. 
  4. Gdy spód omletu się zetnie, a góra nie będzie się rozlewać przy poruszaniu patelnią, to przy pomocy łopatki obracamy omlet na drugą stronę i pozostawiamy na chwilę.

Omlet można przekroić na mniejsze kawałki i podawać z sosem oraz sałatką.

omlet

Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów!


A może wegetariańskie słodkości?


Przepisy sezonowe


Najnowsze przepisy


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Spodobał Ci się przepis?
5/5 (1 ocen)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.