Makaron ze szpinakiem wegański

Makaron ze szpinakiem wegański

Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest ono również szybkie do przygotowania i zazwyczaj wszystkie składniki mam w domu.

Zobacz więcej przepisów na wegańskie dania z makaronem oraz obiady wegańskie 🙂


Składniki

  • opakowanie szpinaku (450g)
  • 200 g makaronu pszennego/pełnoziarnistego
  • łyżka oleju (10g)
  • ząbek czosnku (5g)
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: 20-25 minut
Liczba porcji: 2 porcje


Przygotowanie

  1. Makaron przygotowujemy według opisu na opakowaniu.
  2. W międzyczasie podsmażamy szpinak na łyżce oleju (można również go podsmażyć bez tłuszczu i na końcu dodać lepszy olej lub oliwę). Następnie dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach czosnek oraz przyprawiamy.
  3. Ugotowany makaron ze szpinakiem podajemy na ciepło.
makaron ze szpinakiem

Jeszcze więcej wegańskich przepisów


A może coś wegańskiego na słodko?


Zobacz również

>> ŚNIADANIA WEGAŃSKIE <<
>> OBIADY WEGAŃSKIE <<
>> ZUPY WEGAŃSKIE <<
>> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE <<
>> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE <<


Przepisy sezonowe


Najnowsze przepisy


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Spodobał Ci się przepis?
5/5 (3 ocen)
Podsumowując
recipe image
Przepis na
Wegański makaron ze szpinakiem
Data
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.