Wegański makaron ze szpinakiem

Wegański makaron ze szpinakiem

Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest ono również szybkie do przygotowania i zazwyczaj wszystkie składniki mam w domu.


Składniki

  • opakowanie szpinaku (450g)
  • 200 g makaronu pszennego/pełnoziarnistego
  • łyżka oleju (10g)
  • ząbek czosnku (5g)
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: 20-25 minut
Liczba porcji: 2 porcje


Przygotowanie

Makaron przygotowujemy według opisu na opakowaniu.

W międzyczasie podsmażamy szpinak na łyżce oleju (można również go podsmażyć bez tłuszczu i na końcu dodać lepszy olej lub oliwę). Następnie dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach czosnek oraz przyprawiamy.

Ugotowany makaron ze szpinakiem podajemy na ciepło.

makaron ze szpinakiem

Zobacz również inne przepisy na wegańskie dania główne lub dania z makaronem!


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Podsumowując
recipe image
Przepis na
Wegański makaron ze szpinakiem
Data
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Udostępnij


Zostaw komentarz