Bananowy twarożek z tofu

Bananowy twarożek z tofu

Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu. Koniecznie chciałam spróbować tofu na słodko, tak powstał ten przepis. Twarożek nie dość, że jest w pełni wegański to jest również bezglutenowy. Szczególnie polecam dla alergików 🙂


Składniki

  • opakowanie tofu naturalnego (250g)
  • banan (120g)
  • 2 łyżki cukru/erytrytolu (24g)

opcjonalnie

  • dodatkowy banan
  • cynamon
  • wafle ryżowe

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 8 porcji


Przygotowanie

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy samodzielnie, co więcej można go podać na pieczywie albo waflach ryżowych. Dodatkowo przyozdobiłam bananem i cynamonem.

Bananowy

Zobacz również przepis na wersję czekoladową


Jeszcze więcej wegańskich słodkości


A może coś wegańskiego na słono?


Zobacz również

>> ŚNIADANIA WEGAŃSKIE <<
>> OBIADY WEGAŃSKIE <<
>> ZUPY WEGAŃSKIE <<
>> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE <<
>> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE <<


Przepisy sezonowe


Najnowsze przepisy


PS

Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie #wegeprzepis @wegeprzepis i daj mi o tym znać!
Dziękuję !


Spodobał Ci się przepis?
5/5 (2 ocen)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.